Dopingpolicy

Doping och kosttillskott

Alla tränar av olika skäl. Det kan vara för det sociala och hälsan, rehabiliteringssyfte, estetiska skäl eller bara bli specifikt starkare i vissa rörelser eller övningar. Vi välkomnar alla, oavsett vilken anledning till att man tränar hos oss på Campus1477. Vi tror även på hälsosam kost och på vikten att alltid försöka äta nyttig och näringsrik mat. Dock förekommer doping och användning av kosttillskott som komplement till vanlig kost för förbättrade resultat primärt inom styrketräning.

Dopingpolicy

Campus1477 tar avstånd från alla former av doping. Den som gör sig skyldig till doping riskerar att bli avstängd från träning i två år. Vi accepterar inte den som vill använda sig av otillåtna dopingpreparat och även den som försöker sälja otillåtna medel inom vår verksamhet.

Vår Policy grundar sig på följande:

  • Det är farligt att dopa sig. Det strider mot medicinsk etik och är förenat med stora hälsorisker för individen.
  • Det är olagligt att dopa sig. Att hantera eller inta förbjudna preparat är förbjudet enligt svensk lag och kan ge upp till två års fängelse.
  • Skulle någon bli ertappad hos oss skulle det, förutom straff enligt svensk lag, innebära att personen blir avstäng från träning hos oss i två år. Inga pengar betalas tillbaka på återstående förbetald period.

Ser eller hör du något som liknar användning eller distribution av dopingpreparat på Campus1477, vänligen ta kontakt med vår personal eller verksamhetschef.

För att bli mer insatt i dopingfrågan så kan vi rekommendera följande länkar.

http://dopingjouren.se/dopning

https://www.renhardtraning.com/sa-sager-lagen/

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19911969.HTM

 

Kosttillskott

Många som tränar använder sig av kosttillskott för att få ett bättre träningsresultat. De är oftast frågan om önskan att öka intaget av protein eller energi, men kan också vara för att mer effektivt kunna gå ner i vikt. Det är av stor vikt att du själv har koll på riskerna med användning och vad ditt kosttillskott innehåller. Får du exceptionellt bra resultat av ditt kosttillskott så finns det stor risk att det innehåller dopingklassad preparat.

För att få lite mer kunskap om kosttillskott rekommenderar vi följande länkar.

https://www.renhardtraning.com/kosttillskott/

http://www.rf.se/Allanyheter/riksidrottsforbundetavraderfrananvandningavkosttillskott

 

Dela på Facebook